rus
Українська

Стоит ли бояться углеводов во время похудения?

Анита ЛуценкоАнита Луценко

Стоит ли бояться углеводов во время похудения?
Стоит ли бояться углеводов во время похудения?

Есть или не есть, вот в чем вопрос.

Углеводы, по моему мнению, приобрели немного демонического образа именно из-за сладостей.

Но, если честно, то в сладостях не меньше жира чем углеводов.

Давайте по порядку!

Далее текст на языке оригинала

Всесвітня організація здоров’я рекомендує їсти так, щоб доля вуглеводів в раціоні складала 50% це забезпечить людину: енергією, силами, стабільним емоційним станом, у складних вуглеводах багато клітковини, вітамінів і мінералів.

Є складні вуглеводи ( або ще називають повільними, бо вони повільно вивільняються енергію)

І прості вуглеводи ( або швидкі - швидко дають енергію).

Зазвичай проблема харчування в тому, що люди не їдять складні вуглеводи ( каші, хліб, картоплю, овочі, макарони), щоб не поправитися, але їдять натомість незліченну кількість швидких вуглеводів ( соки, напої, солодощі, рафіновані продукти, булочки, тортики, мед)

Але тут є уловка: коли ви не їсте повільні вуглеводи вам хочеться їсти швидкі і бажано увесь час. Коли ж ви починаєте їсти складні - місця для солодощів залишається не так вже й багато, його просто не хочеться аж так багато. Це завжди було сенсом моїх челенджі- перевчити звичку їсти прості вуглеводи і замінити складними, а прості "на задоволення" залишити.

Чи потрібно відмовитися від вуглеводів, щоб схуднути? На мою думку ні! Схуднення- це процес входу в нормальні здорові харчові звички. Їсти вуглеводи - це нормально. Чи потрібно іти в якусь дієту а із неї вже іти в нормальне харчування? Як на мене це якийсь складний шлях. Можна все їсти і худнути.

P.S. Коли ми не їмо вуглеводи - їх організм починає цтворювати із білків, які замість того, щоб давати тілу пружність - ідуть на утворення глюкози.