rus
Українська

Секреты приготовления лисичек

Владимир ЯрославскийВладимир Ярославский

Секреты приготовления лисичек
Секреты приготовления лисичек

Лисички – прекрасный летний дар природы! Скажите, любите же?

Выбирайте только свежие и не увядшие грибы. Обычно лисичка плотная, желтая, как лимон или оранжевая. Без червячков внутри, или немного поеден лесными обитателями — такую я беру.

Далее текст на языке оригинала

Попри деяку гіркоту, лисички не потрібно замочувати. Достатньо добре промити у великій кількості води. Іноді лисички містять пісок, який складно вимити.

Мій секрет: вже промиті лисички я посипаю борошном, прямо на пластинки, і обережно розподіляю його по грибах. Даю постояти хвилин 10 і промиваю у великому ситі або друшляку. Борошно набухає, і коли його видаляємо, воно "забирає" з собою дрібний пил (пісочок)

Смажити лисички найкраще на великому вогні в один шар на сталевій або антипригарній пательні.

Налив олії, розігрів - кинув лисички, дав їм підсмажитись з однієї сторони, тільки після цього перемішую і трішки солю.

Не висмажуйте сильно!

Якщо перемішувати будь-які гриби з самого початку або класти товстий шар, вони випустять сік, пристануть і погано обсмажаться.

Відварювати лисички заздалегідь не потрібно!

Коли гриби обсмажені, відкидаю їх на сито, на пательню додаю подрібнений часник, трохи зменшую вогонь і смажу ще приблизно 30 секунд, додаю гриби, солю, перчу і додаю рублену петрушку, чебрець або орегано, шматок вершкового масла, секунд 10 прогріваю і знімаю.

Лисички зберігаються у мене в боксі в холодильнику днів 5-7 Коли вони мені потрібні, злегка прогріваю прямо на сковороді і готово! Використовую такі гриби для приготування соусів, в будь-яку пасту, ризотто, як додатковий гарнір до будь-якої гарячої страви — хоч біла риба, хоч м’ясо або просто навіть до відвареної чи смаженої картоплі.

Лисички добре поєднуються зі смаженим лісовим горіхом або з молодою картоплею та сметаною і кропом - так мій дідусь робив і їли їх зі шматком українського хлібу.