rus
Українська

Можно ли пить кофе натощак: побочные эффекты

Анастасия ГолобородькоАнастасия Голобородько

Можно ли пить кофе натощак: побочные эффекты
Можно ли пить кофе натощак: побочные эффекты

Напомню интересное о кофе.

Кофе натощак

Желудок имеет очень много способов защитить себя. Выделяет толстый слой слизи, что создает мощный щит между слизистой желудка и всем, что вы глотаете. Этот щит также защищает желудок от его собственной природной кислотной среды, необходимой для расщепления пищи.

Далее текст на языке оригинала

Якщо ви піклуєтеся про себе та не маєте гастрітив, гастропатій недолікованих, язв, що повертаються, немає печії, недолікованих станів, - пийте. Він навчений з цим впоратись)

Гірші подразники - алкоголь, сигаретний дим і нестероїдні протизапальні препарати, такі як ібупрофен або напроксен. Ох, як швидко змінюють природні захисні механізми шлунка та пошкоджують його слизову оболонку.

Плюсіки та енергія

Кофеїн має нейро- та гепатопротекторну дію (мозок, печінка), якщо споживання не є надмірним. Покращує концентрацію та здатність запам’ятовувати.

Кофеїн блокує аденозин і спрямовує систему на більш енергійний шлях. Кава не збільшує енергію – запозичує, змінюючи час вивільнення аденозину, який потім змушує нас почуватися втомленими. Але ж нікуди не дінеться та вивільниться після. Кожні 24 години одне й те саме.

Щоб уникнути коливань - відкладіть каву на 90-120 хвилин після пробудження. Кого занадто збуджує, для компенсації споживайте рівну кількість води чи краще електролітного напою також уникайте натще - на порожній шлунок він віддасть всі переваги, але й всі мінуси втоми після також ваші.

Побічні ефекти

Увага на відстрочування першої кави важлива тим, хто в стресовому стані та хто відчуває регулярно післяобідню втому. В кого є рефлюкс. Хто точно розуміє, що ту мач кофеїну негативно впливають: "не засну", тремор, тахікардія. Ну якщо знаєте - не пийте.

Мінімізувати негативний вплив можна прийманням після їжі, додаванням вершків (тваринних-рослинних-МСТ) та мінімізацією часу торкання кавового зерна та води :) менше часу на взаємодію. Обираєте рістрето, а не фільтр чи колд брю, не заливаєте мелені зернята, а аеропрес та інше. Чим менше кава торкається води, тим менше кофеїну вивільниться. А смак - буде.

ШКТ

Кава впливає на кишківник — може пришвидшити моторику. Регулярні випорожнення без стимуляції кофеїном - ось це норма.